Категорії
Новини

Чому люди п’ють запоями?

Це питання, яким найчастіше задаються близькі люди та оточення алкозалежного. Як так виходить, що, незважаючи на зростаючу шкоду, пов’язану із запійним вживанням алкоголю, залежна людина не коригує свою поведінку в цьому відношенні і дедалі більше поглиблює свої проблеми?

До запійного алкоголізму людей призводять різні шляхи. З одного боку, це біологічні симптоми залежності, які провокують людину саме на тривале інтенсивне споживання спиртного.

  • Підвищення толерантності до алкоголю, що вимагає постійного підвищення дози для досягнення бажаного ефекту;
  • Прагнення уникнути алкогольного абстинентного синдрому, що викликає сильний дискомфорт.

З іншого боку, за догляд у запій відповідальні й багато психологічних причин. Це може бути бажання позбутися стресу, уникнути проблем з роботою, фінансами або сім’єю, потреба в будь-яких емоціях або інші фактори. Тим складніше, але й важливіше якнайшвидше перервати запій.

Ситуацію посилюють психологічні механізми залежності, що розвиваються. Вони являють собою форму захисних механізмів, які перешкоджають реальному сприйняттю ситуації, особливо перед необхідністю дістати алкоголь, щоб випробувати полегшення. Ці механізми ушкоджують функціонування людини в емоційній, когнітивній та інших сферах. Якщо докладніше, то:

  • У емоційній сфері формується механізм нав’язливого регулювання емоцій. Вживання алкоголю швидко перетворює неприємні емоційні стани на приємні, тимчасово знімає неприємні емоції;
  • У когнітивній сфері домінує механізм ілюзій та заперечень. Здебільшого це стосується вибіркового сприйняття фактів. Наростання збитків у житті та неприємні емоції викликають активацію захисних механізмів, що перешкоджають реалістичній оцінці свого становища.

Запої дуже небезпечні для питущої людини, як би вона їх не виправдовувала.

Варто зауважити, що вивести із запою не так і просто. Цим мають займатися лише компетентні спеціалісти наркологічної клініки.

Як допомогти людині вийти із запою?

Ви можете звернутися до наркологічної клініки Vita.
Тут пропонується виведення із запійного стану в умовах стаціонару, індивідуально підходячи до кожного випадку.

Завдяки роботі, турботі лікарів та медперсоналу Vita залежний отримує можливість швидко та з найменшою шкодою для здоров’я повернутися у стан тверезості. Виявляється вся необхідна медикаментозна та психологічна допомога. З клінікою Vita людина знову зможе тверезо поглянути на світ та близьких людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Последние записи